Body&Fit - Kikiriki Maslac - 1kg
  • Body&Fit - Kikiriki Maslac - 1kg
Body&Fit - Kikiriki Maslac - 1kg
Pogledajte sve proizvode od Body&Fit
  • Dostupnost: U zalihama
  • Cijena: 25.00 KM
Dostava unutar BiH, brza pošta A2B.

Dostupne Opcije

Kol.

Body&Fit - Kikiriki Maslac - 1kg


Ako redovno trenirate, onda sigurno tražite različite načine da u svoj organizam unesete hranjive materije koje će vam dati snagu i pomoći vam da povećate mišićnu masu.

Mi vam preporučujemo da pored svoje redovne proteinske ishrane i proteinskih suplemenata u svoju ishranu ubacite i puter od kikirikija.

Ovo će vam biti sjajna i ukusna užina koja će pomoći vašem tijelu.

Pogledajte koje su to prednosti putera od kikirikija:

1.Izvor proteina-Dvije kašike kikiriki putera su dovoljne, ako želite da ostanete zdravi i da ga umjereno jedete. Ove dvije kašike imaju oko 7g proteina. Zato je ovaj puter sa hljebom dobar izbor za doručak ili užinu. Kao hrana bogata proteinima, dok ga jedete duže ćete se osjećati sitim. Ako vježbate, ova namirnica će vam odlično doći jer proteini učestvuju u izgradnji mišića, a kikiriki puteru ga ima više nego dovoljno.

2.Dobar je za srce -Kikiriki puter pomaže zdravlje srca. Kao i maslinovo ulje, iako ima dosta zasićenih masnih kiselina,  ima i veliki procenat nezasićenih masti koje su dobre za srce i njegov rad, naravno ako se jede u normalnim količinama.

3.Sadrži dosta kalijuma -Mnogi od nas imaju, u svojim dijetama, previše natrijuma, a natrijum može biti jako loš za kardiovaskularni sistem. Kikiriki puter je odličan izvor kalijuma koji uspešno smanjuje opasnost od natrijuma.

4.Sadrži zdrave masti -Iako sadrži malo više masnoća, on pored zasićenih (kao što smo već spomenuli) ima veći broj nezasićenih masnih kiselina. Ovo znači da je u stvari dobar izvor “zdravih masti”. Zdravom tijelu je potrebno dobro snadbjevanje zdravim mastima i on je kao maslinovo ulje i avokado – njihov dobar izvor.

5.Bogat je vlaknima -Dvije kašike ovog ukusnog putera, ne samo da sadrže dosta proteina, već sadrže i 2 grama vlakna. Adekvatno uzimanje vlakana je važno za zdravo funkcionisanje tijela. Iako vlakna dobijamo i iz drugih obroka, kikiriki puterom možemo samo da dopunimo njihovo unošenje.

6.Bogat je dobrim nutrijentima -Proteini, vlakna, zdrave masti, kalijum, antioksidanti, magnezijum i još poneke nutrijente kikiriki puter sadrži. Lista dobrih stvari može samo da se nastavlja u nedogled. Jedna porcija putera sadrži 3mg vitamina E. Pored toga ima i oko 49 g magnezijuma – što je odlično za građenje mišića i jačanje kostiju i malo vitamina B6 (oko 0,17mg). Takođe se u njemu može pronaći i cink koji nam jača organizam i imunitet.

Kikiriki puter je jedan od izvrsnih izvora zdravih masnoća koji se preporučuje onima s potrebom za energijom, a i i onima koji treniraju pa žele nabaciti dodatnu masu. Kikiriki sadrži više biljnog proteina od bilo koje mahunarke ili orašastog ploda.

Kikiriki sadrži obilje minerala: bakar,mangan, fosfor,magnezija,kalij, cink, željezo, selen, kalcij i kolin.

Od vitamina kikiriki sadrži : Tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, folnu kiselinu, vitamin E.&Napiši Mišljenje

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Slični Proizvodi
Ostrovit - Kikirki Maslac + Kokos (500g)

Ostrovit - Kikirki Maslac + Kokos (500g)

⇒ 90% kikiriki maslac + 10% kokos⇒ Bez dodane soli⇒ Bez dodanog šećera⇒ Ne sadrži dodatak palminog ..

12.00 KM

Basic Supplements - PRO Whey 100% (2270g) - 76 doza

Basic Supplements - PRO Whey 100% (2270g) - 76 doza

Novo u ponudi - X-fit.ba - Visoko kvalitetan brend - Senzacionalni kremasti okusi - Odlične cijene! ..

115.00 KM 129.00 KM

Basic Supplements - Creatine PRO (500g) - 100 doza

Basic Supplements - Creatine PRO (500g) - 100 doza

Basic Supplements CreaPRO stimuliše brojne ćelijske procese, koji direktno utiču na sintezu protein..

65.00 KM 75.00 KM

Gorilla Wear - Steznici za ručni zglob - ULTRA

Gorilla Wear - Steznici za ručni zglob - ULTRA

Comfortable Fit Supports Wrists and Prevent Injuries Thumb loop so it doesn't shift Unisex Velcro Cl..

40.00 KM

Tagovi: Body&Fit, Kikiriki, Maslac, 1kg, SUPLEMENTI